Villa Joep

Opbrengst bij optredens 2019 totaal € 348,62

 

Optreden verpleeghuis Ter Valcke te Goes € 65,00

Optreden 50 jarig huwelijksfeest Fam. van Zijl € 74,40

Ontvangst extra Geloofsgemeenschap O.L.V. Tenhemelopneming Houten € 14,22

Optreden Geloofsgemeenschap O.L.V. Tenhemelopneming Houten € 50,00

Optreden ‘s Heerenloo locatie Rietenkamp te Ede € 36,00

Optreden Otto Scheltusflat te Amersfoort € 57,07

Optreden verjaardag Cliënt Prinsenstichting te Purmerend geschonken door Tom Vernooij € 50,00

Optreden Sint Pieters en Bloklands gasthuis te Vathorst € 2,00

Wij steunen vanaf 26 april 2011 ‘Villa Joep’. Op 5 maart 2011 hebben we voor Lieke Ploeg een benefietavond georganiseerd en zijn zo in contact gekomen met ‘Villa Joep”. Hieronder kunt u lezen hoe ‘Villa Joep’ is ontstaan en wat zij doen. Wij zullen tijdens optredens aandacht schenken aan neuroblastoomkanker en geld inzamelen tijdens optredens. Geef ook! We moeten proberen deze ziekte onder de duim te krijgen. Zie filmpje van Villa Joep hierboven.

Hieronder vind u de bedragen die we tijdens de optredens hebben opgehaald.

Opbrengst 2017 opgehaald bij optredens € 40,80

Opbrengst 2015 opgehaald bij optredens € 105,79

Opbrengst 2014 opgehaald bij diverse optredens. € 334,06

Opbrengst 2013 opgehaald bij optredens en benefietweek. € 1.587,49

Opbrengst 2012 opgehaald bij diverse optredens. € 500,00

Opbrengst 2011 opgehaald bij diverse optredens. € 600,00

28 december 2011 Coverband door Dik en Dun: 600 euro!

De coverband Door Dik en Dun steunt Villa Joep. Tijdens hun optredens vragen ze het publiek om een donatie en ook op hun website wordt veel aandacht besteed aan onze stichting. Hier zijn wij natuurlijk heel erg blij mee. Op kerstavond bereikte ons een prachtige donatie namens Door Dik en Dun van maar liefst 600,00 euro. Als dat geen mooie kerstgedachte is!

Afkomstig van de site van Villa Joep www.villajoep.nl

Waarom Villa Joep

Het gevecht van Joep en vele andere kindjes mag en zal niet voor niets zijn!

Joep is de naamgever van Villa Joep. Op 25 november 2002 werd bij hem een neuroblastoom tumor in zijn buik ontdekt. In het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam werd direct gestart met een reeks van zeer zware chemokuren. Na 6 intensieve maanden van behandelingen was Joep weer een beetje de oude en hebben we 3 heerlijke zomermaanden gehad.

Tot ons grote verdriet werden er op 26 september 2003 weer uitzaaiingen ontdekt en is onze Joep op 21 oktober 2003 toch overleden. Joep werd 4,5 jaar oud. Joep heeft gevochten voor zijn leven en alle zware medische behandelingen moedig doorstaan. Helaas mocht het niet baten. Daarom hebben wij Joep beloofd het gevecht tegen deze ziekte voort te zetten. Wij hebben hiervoor Villa Joep opgericht. Deze stichting zal geld inzamelen voor onderzoek specifiek gericht tegen neuroblastoom kinderkanker. Helpt u ons mee?

Namens Villa Joep bedankt voor uw steun!

Rowald en Leontine Steijn, ouders van Joep

De genezingskans van neuroblastoom is schrikbarend laag: 20%

Onze frustratie is dat de genezingskans van het meest agressieve type neuroblastoom schrikbarend laag is (20%) en al 30 jaar min of meer gelijk is gebleven. Het ultieme doel van Villa Joep is ieder kind met neuroblastoom kinderkanker te genezen. Dit is zeker mogelijk, maar alleen door onderzoek. Onderzoek kan slechts plaatsvinden bij voldoende financiële middelen. Deze middelen komen altijd uit donaties. Dus steun Villa Joep, zodat nog meer onderzoeken gestart kunnen gaan worden!

Villa Joep zal onderzoek stimuleren en financieren

In nauwe samenwerking met het AMC in Amsterdam, het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam (beide behorende tot de één van de grootste kinderkanker centra van Nederland en Europa), Prosensa uit Leiden en Het Radbout in Nijmegen zullen alle donaties direct ten goede komen aan neuroblastoom onderzoek. Door Villa Joep zijn er nu 4 onderzoeken van start.

Villa Joep heeft geen kosten!

Villa Joep heeft als streven geen kosten te maken; 100% van de donaties gaat daarom rechtstreeks naar onderzoek. Alle medewerkers van Villa Joep zijn vrijwilligers en alle betrokken bedrijven en instellingen verlenen gratis medewerking. Al uw geld komt dus voor 100% en direct bij het betreffende onderzoek terecht.

Zijn er dan er dan al niet genoeg kankerstichtingen, vraagt u zich wellicht af?

Nee, is ons antwoord. Veel andere fondsen zijn veel algemenere fondsen. Of het zijn fondsen die zich richten op bijvoorbeeld het welzijn van patiëntjes of voor het ontwikkelen van informatiemateriaal. Dit zijn ook goede doelen, maar wij willen ons nu juist richten op de bestrijding van de ziekte zelf, en daar is onderzoek voor nodig en dus veel geld! Wij zullen trachten zoveel mogelijk onderzoek te stimuleren en waar mogelijk volledig te financieren.