Villa Joep

Opgehaald tijdens optredens in 2020. € 438,27

 

20-06-2020: Optreden De Oude Enk te Apeldoorn € 172,55

09-05-2020: Optreden De Oude Enk te Apeldoorn € 177,02

25-02-2020: Optreden carnavalsoptreden KBO te Vinkel € 38,70

04-01-2020: Optreden verjaardag van 2 cliënten Amerpoort te Vinkeveen, geschonken door de familie van een cliënt € 50,00

 

Wij hebben op 24 december 2019 het bedrag van € 806,47 mogen overmaken naar Villa Joep, zie hieronder:

Door Dik & Dun

06-01-2020

De Amersfoortse coverformatie Door Dik & Dun Sinds steunt steunt Villa Joep het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker sinds 2011. Dat doen ze door tijdens optredens aandacht te schenken aan Villa Joep en geld in te zamelen. Zo schenkt de band jaarlijks een mooi bedrag aan het onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Zo ook in 2019: er werd een prachtig bedrag van € 806,47 overgemaakt.

Zanger Henri, toetsenist/zanger Ramon en geluidsvrouw Mariëlle zijn ware supporters van Villa Joep en hebben ook voor 2020 toegezegd zich weer in te zullen zetten.

Door Dik & Dun is overigens te vinden op verschillende feesten en partijen. De coverband speelt hoofdzakelijk muziek van Nederlandse artiesten en treedt op in woon-zorginstellingen voor ouderen en/of mensen met dementie en instellingen voor mensen met een beperking. Een mooie en dankbare doelgroep. Link van dit bericht: Villa Joep

Bron: www.VillaJoep.nl

 

Wij steunen vanaf 26 april 2011 ‘Villa Joep’ het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Op 5 maart 2011 hebben we voor Lieke Ploeg een benefietavond georganiseerd en zijn zo in contact gekomen met ‘Villa Joep”. Hieronder kunt u lezen hoe ‘Villa Joep’ is ontstaan en wat zij doen. Wij zullen tijdens optredens aandacht schenken aan neuroblastoomkanker en geld inzamelen tijdens optredens. Geef ook! We moeten proberen deze ziekte onder de duim te krijgen. Zie filmpje van Villa Joep hierboven.

Hieronder vind u de bedragen die we tijdens de optredens hebben opgehaald.

Opbrengst bij optredens 2019 totaal € 806,47

Opbrengst 2017 opgehaald bij optredens € 40,80

Opbrengst 2015 opgehaald bij optredens € 105,79

Opbrengst 2014 opgehaald bij diverse optredens. € 334,06

Opbrengst 2013 opgehaald bij optredens en benefietweek. € 1.587,49

Opbrengst 2012 opgehaald bij diverse optredens. € 500,00

Opbrengst 2011 opgehaald bij diverse optredens. € 600,00

28 december 2011 Coverband door Dik en Dun: 600 euro!

De coverband Door Dik en Dun steunt Villa Joep. Tijdens hun optredens vragen ze het publiek om een donatie en ook op hun website wordt veel aandacht besteed aan onze stichting. Hier zijn wij natuurlijk heel erg blij mee. Op kerstavond bereikte ons een prachtige donatie namens Door Dik en Dun van maar liefst 600,00 euro. Als dat geen mooie kerstgedachte is!

Afkomstig van de site van Villa Joep www.villajoep.nl

Waarom Villa Joep

Het gevecht van Joep en vele andere kindjes mag en zal niet voor niets zijn!

Joep is de naamgever van Villa Joep. Op 25 november 2002 werd bij hem een neuroblastoom tumor in zijn buik ontdekt. In het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam werd direct gestart met een reeks van zeer zware chemokuren. Na 6 intensieve maanden van behandelingen was Joep weer een beetje de oude en hebben we 3 heerlijke zomermaanden gehad.

Tot ons grote verdriet werden er op 26 september 2003 weer uitzaaiingen ontdekt en is onze Joep op 21 oktober 2003 toch overleden. Joep werd 4,5 jaar oud. Joep heeft gevochten voor zijn leven en alle zware medische behandelingen moedig doorstaan. Helaas mocht het niet baten. Daarom hebben wij Joep beloofd het gevecht tegen deze ziekte voort te zetten. Wij hebben hiervoor Villa Joep opgericht. Deze stichting zal geld inzamelen voor onderzoek specifiek gericht tegen neuroblastoom kinderkanker. Helpt u ons mee?

Namens Villa Joep bedankt voor uw steun!

Rowald en Leontine Steijn, ouders van Joep

De genezingskans van neuroblastoom is schrikbarend laag: 20%

Onze frustratie is dat de genezingskans van het meest agressieve type neuroblastoom schrikbarend laag is (20%) en al 30 jaar min of meer gelijk is gebleven. Het ultieme doel van Villa Joep is ieder kind met neuroblastoom kinderkanker te genezen. Dit is zeker mogelijk, maar alleen door onderzoek. Onderzoek kan slechts plaatsvinden bij voldoende financiële middelen. Deze middelen komen altijd uit donaties. Dus steun Villa Joep, zodat nog meer onderzoeken gestart kunnen gaan worden!

Villa Joep zal onderzoek stimuleren en financieren

In nauwe samenwerking met het AMC in Amsterdam, het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam (beide behorende tot de één van de grootste kinderkanker centra van Nederland en Europa), Prosensa uit Leiden en Het Radbout in Nijmegen zullen alle donaties direct ten goede komen aan neuroblastoom onderzoek. Door Villa Joep zijn er nu 4 onderzoeken van start.

Villa Joep heeft geen kosten!

Villa Joep heeft als streven geen kosten te maken; 100% van de donaties gaat daarom rechtstreeks naar onderzoek. Alle medewerkers van Villa Joep zijn vrijwilligers en alle betrokken bedrijven en instellingen verlenen gratis medewerking. Al uw geld komt dus voor 100% en direct bij het betreffende onderzoek terecht.

Zijn er dan er dan al niet genoeg kankerstichtingen, vraagt u zich wellicht af?

Nee, is ons antwoord. Veel andere fondsen zijn veel algemenere fondsen. Of het zijn fondsen die zich richten op bijvoorbeeld het welzijn van patiëntjes of voor het ontwikkelen van informatiemateriaal. Dit zijn ook goede doelen, maar wij willen ons nu juist richten op de bestrijding van de ziekte zelf, en daar is onderzoek voor nodig en dus veel geld! Wij zullen trachten zoveel mogelijk onderzoek te stimuleren en waar mogelijk volledig te financieren.

Optreden in de tuin van een instelling

Optredens tijdens corona.

Coverformatie Door Dik en Dun speelt normaal in verzorgingshuizen en instelling. In verband met de Corona maatregelen mag dit tot op heden nog niet.

We hebben een set extra speakers gekocht om zo niet in, maar buiten de huizen te kunnen spelen.

Hou hiermee wel rekening met de geldende regels van de noodverordening van u gemeente en de regels van het RIVM.

Klik hier om te gaan naar onze pagina over de optredens tijdens de Corona.