Biografie Door Dik en Dun

Foto coverformatie Door Dik en Dun
Coverformatie Door Dik en Dun

Biografie Door Dik en Dun, hoe kom je aan zo’n naam?

 

De uit Amersfoort komende coverformatie “Door Dik en Dun” is opgericht in 2007.

Wij zijn al een aantal jaren bezig met muziek maken, maar vonden het tijd om door te zetten en een officiële band te starten.

Hoe is de naam “Door Dik en Dun” ontstaan? Ramon heeft deze naam bedacht. Ramon en ik waren al jaren vrienden voor we de band oprichtte, zodoende “Door Dik en Dun”, vrienden door dik en dun.

Ook haalde Ramon onze lichaams-omvang erbij maar dat vind ik minder interessant.

Wanneer zijn we begonnen?

Op 13 juli 2007 was het in Hoogland dan zover, ons eerste optreden als coverformatie “Door Dik en Dun”. “Door Dik en Dun” bestond toen uit Ramon die ook de naam en logo heeft bedacht en ontworpen, Henri en geluidsman Niels.

Tijdens een feestavond in Hoevelaken heeft Bram zijn debuut gemaakt als zanger bij “Door Dik en Dun” en was het het laatste optreden van Niels als geluidsman.

Hij kreeg het privé te druk om dit er nog bij te doen. In januari 2008 zaten we met de handen in het haar omdat we moesten optreden en we geen geluidsman hadden, onze redder in nood was een kameraad van me, Erik.

Bezetting:

Erik heeft sindsdien de functie van licht en geluidsman op zich genomen en heeft dit gedaan tot 8 april 2011. In deze bezetting hebben we in 2008 diversen optredens mogen geven.

Sinds mei 2009 hebben we Francisca als zangeres aangenomen en ze heeft al een aantal optredens mee mogen maken.

In juni 2010 hebben we Mariëlle van de Kraats bij ons in de band gekregen. Ze zal de PR gaan doen bij ons en tijdens onze optredens zal zij hand en spandiensten gaan verrichten, we heten haar van harte welkom.

Op 18 september 2010 heeft Francisca geheel onverwacht besloten om per direct te stoppen bij “Door Dik en Dun”. Haar privé leven was niet meer te combineren met de band.

Wij zullen voorlopig als duo verdergaan zoals we ook ooit zijn begonnen met Erik als geluid/lichtman en Mariëlle voor de pr.

Op 8 april 2011 heeft Erik aangegeven het privéleven niet meer te kunnen combineren met de band dus hebben we helaas afscheid moeten nemen van hem. We danken hem voor zijn inzet.

Sinds dien is Mariëlle onze geluidsvrouw.

 

Bandleider

Henri van de Kraats

Scan de code

Update 21 juni 2024.

Einde coverformatie Door Dik & Dun nabij.

Ik ben Henri en zanger en bandleider van Door Dik & Dun. Eind januari 2021 ben ik positief getest op corona. Tijdens de besmetting heb ik weinig klachten gehad alleen erg moe. Bij mij zijn helaas later de klachten ontstaan en het meeste is wel overgegaan gelukkig.

Alleen op dit moment kamp ik al ruim een jaar constant met hoofdpijn en regelmatig erg stekende pijn in mij hoofd (is onder andere een long covid klacht). Ik loop hiervoor bij de Ergotherapeut en de Fysiotherapeut.

Nu kom ik op het vervelende punt van het verhaal, i.v.m. corona besmetting, de klachten daarna en nu nog de hoofdpijn repeteren we vanaf januari 2021 helemaal niet meer. en nu 21 juni 2024 zijn we nog niet veel opgeschoten helaas. We kunnen op dit moment dus ook niet optreden. De hoop dat het goed gaat komen begint bij mij wel steeds minder te worden.

We gaan er langzaam aandenken om de spullen te gaan verkopen en "coverformatie Door Dik & Dun" op te heffen helaas.

 

Met vriendelijk groet,

(zanger en bandleider)

Henri van de Kraats