Biografie Henri

Henri van de Kraats
Foto: Henri van de Kraats

Henri

Mijn naam is Henri van de Kraats en ben woonachtig in Amersfoort. Ik ben op 27 december 1971 geboren in het kleine plaatsje Achterveld behorend bij de gemeente Leusden.

Ben opgegroeid in een gezin van 5, vader, moeder en drie broers. Ik ben altijd al het muzikaalst van het hele stel geweest. Toen ik vier jaar was ging ik naar de kleuterschool ‘Het Hummeltjeshok’ in Achterveld waar ik 2 jaar heb uitgezongen.

In die zelfde plaats ben ik daarna 6 jaar naar de basisschool ‘De Regenboog’ geweest. Vanaf mijn tweede jaar wist ik al dat ik timmerman wilde worden want tijdens een verbouwing thuis was ik al druk aan het timmeren, dus vervolgde ik mijn opleiding op de LTS in Barneveld waar ik 4 jaar heb gezeten.

Werken.

Ondertussen was ik al zestien jaar en werd het tijd om te gaan werken. Ik ging aan het werk bij het S.B.R.A. in Amersfoort waar je vier dagen werkt bij een bouwbedrijf op de bouwplaats en een dag in de week naar school gaat, deze school was de S.B.B.O. in Leusden.

Muziek.

Rond mijn 16de levensjaar kocht ik een tweedehands orgel maar daar was ik al snel op uitgekeken. De keyboards kwamen toen een beetje in opmars en ik kocht toen mijn eerste keyboard en begon wat te spelen maar heb op een gegeven moment toch maar les genomen.

Ik was 20 jaar toen ik voor me zelf met een kleine mobiele discotheek begon, dus de muziek zat er nog steeds in. Toen ik 24 jaar was ben ik op me zelf gaan wonen in Amersfoort en ben toen ook met de mobiele discotheek gestopt en heb een andere hobby opgepakt, ja inderdaad weer muziek.

Ik ben keyboardles gaan geven. Eerst bij de leerlingen aan huis, later thuis in Amersfoort.

In 1998 kreeg ik een auto ongeluk waardoor ik mijn beroep als timmerman niet meer kon voortzetten. Na een tijdje te hebben thuis gelopen om te revalideren werd mij gevraagd om bij het zelfde bouwbedrijf op kantoor te komen werken. Ik werk nu nog steeds op dat kantoor als hoofd administrateur.

Ik was in die tijd ook al altijd bezig met spelen op keyboard en zingen en ik gaf ook kleine optredens op de feestjes voor de keyboardleerlingen.

In 2007 had ik zoiets van, ik wil meer en ben samen met een goede vriend de tweemans formatie “Door Dik en Dun” gestart. Ik ben daar als zanger en bandleider begonnen en ben dat nog steeds.

Ik heb sinds kort ook mijn gitaar cursus weer opgepakt, zodat ik misschien over een paar jaar daarmee in de band kan gaan spelen. Het eerste optreden was op 13 juli 2007 in Hoogland. En we spelen nog steeds met veel plezier.

Scan de code

Ik ben Henri en zanger en bandleider van Door Dik & Dun. Eind januari 2021 ben ik positief getest op corona. Tijdens de besmetting heb ik weinig klachten gehad alleen erg moe. Bij mij zijn helaas later de klachten ontstaan en het meeste is wel overgegaan gelukkig.

Alleen op dit moment kamp ik al ruim een jaar constant met hoofdpijn en regelmatig erg stekende pijn in mij hoofd (is onder andere een long covid klacht). Ik loop hiervoor bij de Ergotherapeut en de Fysiotherapeut.

Nu kom ik op het vervelende punt van het verhaal, i.v.m. corona besmetting, de klachten daarna en nu nog de hoofdpijn repeteren we vanaf januari 2021 helemaal niet meer. en nu april 2023 zijn we nog niet veel opgeschoten helaas. We kunnen op dit moment dus ook niet optreden. De hoop dat het goed gaat komen begint bij mij wel steeds minder te worden.

We zullen het op onze website kenbaar maken als we weer gaan optreden.

 

Met vriendelijk groet,

(zanger en bandleider)

Henri van de Kraats